Vrei sa cumperi o platforma din China, pentru ca ti se pare mai ieftina?

Iata cateva aspecte la care e bine sa fii atent inainte de a face achizitia:

1. Pretul platit in China

Pretul platit in China nu este pretul final, pentru ca fiind achizitie extra comunitara, este nevoie sa faceti  import vamal, ceea ce presupune unele costuri suplimentare. Pentru a fi mai usor de inteles si urmarit, vom face urmatorul scenariu financiar:

  • Pretul de achizitie al platformei din China e 1.500$ (fara camera, soft si accesorii), in care e inclus si transportul.
  • Taxa vamala este intre 5-12% in functie de incadrarea pe care o face comisionarul vamal; noi o sa luam valoarea de 10% ca si referinta, deci vom avea de plata 150$.
  • TVA-ul este de 19% si se calculeaza la valoarea integrala (cost achizitie platforma + taxa vamala), deci vom avea de plata (1.500$+150$)*19% = aprox. 315$
  • Taxa comisionarului vamal care va face declaratia vamala de import, este in jur de 70-80$

Deci totalul pe care il veti avea de platit va fi 2.045$ (echivalentul a 1.800 euro) cu 545$ in plus fata de pretul de achizitie din China.

La acest pret va mai trebui sa adaugati si costul celorlalte echipamente si accesorii necesare pentru ca platforma sa fie functionala complet.

2. Ce contine pachetul achizitinat din China

De obicei producatorii din China includ in pachet, pe langa platforma motorizata, si lampa led circulara si husa pentru transport, insa trebuie sa fiti atenti ca lampa inclusa de ei nu este profesionala ( folosesc lampa pentru makeup) si nu o sa faca fata la nevoile din timpul evenimentului atunci cand o veti folosi.

Softul de obicei nu este inclus in costul echipamentului, sau daca este inclus nu este profesional (nu va permite sa folositi overlay, muzica de fundal si efecte de tip boomergang) iar videourile rezultate vor fi de slaba calitate si fara efectele pentru care acest tip de echipament este cunoscut.

Iar costul unui software profesional care sa va permita sa faceti toate efectele, porneste de la 300 euro si poate ajunge chiar si la 1.000 euro, ceea ce va poate da peste cap bugetul estimat initial.

GoPro sau telefon?

Majoritatea producatorilor din China folosesc ca si device media pentru 360 Selfie Booth, telefonul, insa calitatea video-urilor este mult sub calitatea celor realizate cu camera 4K GoPro, cea pe care noi o folosim.

3. Garantie, service, mentenanta si piese de schimb?

Ce faceti daca vi se defecteaza motorul sau angrenajul platformei? Cine va ofera piesele de schimb necesare, si in cat timp?

Daca achizitionati din China, chiar daca solicitati furnizorului sa va ajute cu piesele necesare reparatiei atunci cand se defecteaza ceva, ele nu pot ajunge in mai putin de 2-3 saptamani la dumneavoastra, perioada in care nu veti putea onora evenimentele contractate, pentru ca platforma nu va fi functionala.

Noi oferim garantie standard de 12 luni pentru intregul produs, detinem in stoc si piese de schimb, pe care le putem trimite in 48 de ore si posibilitate de service, chiar si la distanta.

4. Instructaj de utilizare, asistenta si suport tehnic?

Stim ce inseamna sa pasesti pe un drum nou si sa nu ai pe nimeni sa iti calauzeasca pasii; in cei 5 ani de cand activam si in aceasta industrie, am invatat multe din propriile greseli, care uneori ne-au costat scump, pentru ca nu a fost nimeni specializat sa ne ofere consultanta atunci cand am avut nevoie.

Asa ca noi am creat manuale de utilizare in limba romana, complete cu tot ce trebuie sa stiti pentru a monta si utiliza produsele comercializate de noi.

In plus oferim asistenta si suport tehnic direct, prin intermediul colegului nostru videograf technician – Florin, care va va ajuta sa rezolvati orice problema pe care o intampinati.

Suplimentar am creat un grup de Facebook privat dedicat doar celor care au achizitionat de la noi si un grup de urgente de WhatsApp prin care va oferim direct suportul intregii noastre comunitati.

Am incercat sa atingem cele mai relevante aspecte, astfel incat sa va creionati o idee asupra diferentelor dintre achizitia de la un producator din China si de la un producator din Romania.

Scopul acestui articol esta pur informativ, iar decizia finala de achizitie este strict a dumneavoastra.